Започна годината на земното куче
16-02-2018
16 февруари е началото на Годината на земното куче, според китайския лунен календар. Смятаните за надеждни кучета сменят агресивните петли. Кучето е перфекционистът на китайския зодиак, астролозите очакват трудна година и не изключват природни бедствия.
Според познавачите, започва трудна година във финансовата и международната сфера, с много предизвикателства за родените под настъпващия знак като Мелания и Доналд Тръмп например. Кучето предполага честност и прагматизъм в човешките отношения. То се ръководи от инстинкта си и изисква прямота.

Предвижда се напредък в медицината и особено внимание към модата, защото кучето държи на външността си. Този представител на зодиака се смята за много добър наблюдател. Годината ще съчетава искреност и прагматизъм в човешките отношения. Може да се строи нов дом, но да се внимава с обещанията, особено във финансовата сфера. Цветовете за късмет са синьо, черно и зелено, комбинирани със земните охра, кафяво и жълто, а от цветята за предпочитане е орхидеята. 3, 4 и 9 се смятат за любимите числа на кучето.